Run Plastics B.V. – Light tube extrusion in every color and profile

Specialist in het extruderen van dunwandige polycarbonaat oplossingen voor de verlichtingsbranche. Onder andere leveren wij HACCP-coatingen, colortubes, LED montages en maatwerk.

u

Waarom het coaten van buizen noodzaak is:

Bedrijven in de voedingsmiddelen industrie, professionele keukens, distributie van voeding (supermarkten, winkels of restaurants), pharmaceutische industrie of cleanrooms sluiten zoveel mogelijk risico’s uit. Dat geldt ook voor het voorkomen van glasscherven in het bedrijf. Miniscule glasscherven leveren grote problemen op!

Gevolg

Tijdens het verwisselen van de TL of LED buizen laat de installateur per ongeluk een buis vallen. Van grote hoogte komt de buis met een enorme vaart naar beneden en spat in duizenden stukjes uiteen. De reikwijdte van de scherven (10 meter hoogte) is ongeveer 25 meter. Scherven van enkele tiende millimeter zijn niet met oog waar te nemen en vormen desondanks een groot risico voor het bedrijf.

Oplossing

Dankzij de coating die wij om TL of LED buizen verlijmen, worden scherven (glas of plastic) in de fabriek voorkomen. Het gebroken materiaal blijft in de tube die om de TL of LED buis heen is geplaatst. Hiermee voldoet u direct aan de HACCP-norm betreffende verlichting. Tevens wordt alle (schadelijke) UV uitgefilterd.

u

Hoe maak je 'kil en koud' licht sfeervol?

Het bedrijf wil, tijdelijk of permanent, een specifieke sfeer uitstralen. Verlichting speelt hierbij een belangrijke rol, aangezien het zicht een van de belangrijkste zintuigen is. Bedenk maar eens welk invloed gele tinten (warm en knus), witte tinten (strak en klinisch) of rode tinten (passievol en intens) geven.

Gevolg

Je bent opzoek naar een specifieke sfeer, maar deze ontbreekt tot op heden nog, waardoor een bedrijfsopening, stand, vergaderruimte of winkel niet de gewenste indruk maakt op bezoekers.

Oplossing

Run Plastics levert buizen die je simpelweg over bestaande TL of LED verlichting heen schuift. Hierdoor toveren je jouw lichtbronnen tijdelijk of permanent om tot ware sfeermachines.

p

Wist je dat?

  • Ons polycarbonaat glashelder, UV-blokkend, slagvast én speciaal voor ons ontwikkeld is.
  • Elke mogelijke kleur exact kan worden nagemaakt, zoals dit is gebeurd voor Farrari, ABN-AMRO en Mediq apotheken.
  • Wij uniek zijn in dunwandige polycarbonaat buizen, al sinds 1997.
  • Ons bedrijf is in 2025 het meest markt/klantgerichte productiebedrijf in de Benelux.

Wereldwijde B2B levering

Per stuk bestellen mogelijk

Co-creatie met onze klanten

Focus op productontwikkeling

Tussenhandel

Safety tubes en Color tubes worden geleverd aan de tussenhandel. Deze distribueert de producten naar klanten in de (voedsel)industrie, winkels, kantoren en diverse andere sectoren. Ook worden via de tussenhandel installateurs en lokale groothandels binnen Europa voorzien van onze producten.

j

Designers

Aan architecten, designers en lichtspecialisten leveren wij klantspecifieke Color tubes. Als het een tube-vorm heeft, kunnen wij de kwaliteit, kleur en veiligheid verbeteren door middel van Polycarbonaat coating. Dit zelfdovende kunststof is ook geschikt voor hotels, restaurant en andere plekken waar brandveiligheid van belang is.

Automerken

Onder andere: Farrari Experience Centre Dubai

Speelgoedwinkels

Onder andere: Intertoys

Banken

Onder andere: ABN-Amro

preloader