Installatie op z'n best

Installateurs bedachten èn ontwierpen de LED LinePro.
Hierdoor sluit het product perfect aan bij het gebruiksgemak en de effectiviteit die zij wensen.

35% tot 70% voordeliger

Het armatuur is volledig gemaakt van slagvast, chemisch resistent en lichtgewicht kunststof met aanzienlijke kostenbesparing tot gevolg.

Innovatieve

Modulaire LED lijnverlichting

Wat is LED lijnverlichting?

LED lijnverlichting is verlichting die in een lijn wordt geplaatst. Vaak wordt de verbinding gemaakt door middel van kabels, maar het geheel kan ook uit één geheel bestaand, zoals bij de LED LinePro. LED lijnverlichting is uitermate geschikt voor het overbruggen van langere lengtes. 

Voordelen van LED lijnverlichting

LED lijnverlichting is dè manier om een pand, stal of tunnel egaal te verlichten. Deze egale verlichting wordt als prettig en veilig ervaren. Daarnaast is LED lijnverlichting vaak op exact de juiste hoogte te hangen, waardoor het effectief kan worden toegepast. Immers, hoe hoger de verlichting hangt, hoe meer licht er verloren gaat aan plekken die niet verlicht hoeven te worden. Omdat het gaat om LED verlichting, is de verlichting daarnaast ook nog zeer zuinig. Dit heeft kosten-, en energiebesparing tot gevolg.

Nadelen LED lijnverlichting

Zitten er dan geen nadelen aan LED lijnverlichting? Het nadeel van LED lijnverlichting is dat het in regel nog relatief duur is. De prijs in de markt varieert tussen de 50 en 300 euro per meter bij de reseller. De prijs is sterk afhankelijk van het merk en de ‘luxe’ van het armatuur. Om deze reden werd het in het verleden niet meegenomen als alternatief voor de vervanging van bestaande armaturen.

Betaalbare LED lijnverlichting

De modulaire LED LinePro maakt verlicht LED lijnverlichting betaalbaar voor iedere ondernemer. De LED LinePro 35% tot 75% voordeliger dan alternatieve LED lijnverlichting. Hoe kan dat?

Kernelementen LED LinePro

De LED LinePro bestaat in de basis uit 3 kernelementen: de LED Strip, POLfix+ 19 mm beugels en de Protector. Van de LED Strip en de POLfix+ beugels worden jaarlijks honderdduizenden meters/stuks geproduceerd. Dit resulteert in zeer lage prijzen.

Hetgeen dat de LED Strip en de POLfix+ 19 mm beugel verbindt, is de slagvaste en chemisch resistente Protector. Deze wordt in onze fabriek in Nederland gemaakt, waardoor de (transport-)kosten laag blijven en de kwaliteit optimaal kan worden gewaarborgd.

Toepassing LED LinePro

De LED LinePro komt als LED Lijnverlichting het beste tot zijn recht in agrarische of industriële toepassingen. Ook is de LED LinePro geschikt voor parkeergarages en als tijdelijke verlichting.

Single, Double of Triple LinePro?

Lux waarden

Lichttesten zijn uitgevoerd op basis van lux opbrengst op grondniveau. In de praktijk zal de lux waarden op werkhoogte aanzienlijk hoger zijn dan onderstaand getoond.

In de tabel hiernaast is weergegeven tot welke hoogte, vanaf de grond gemeten, de lichtopbrengst aan de NEN 12464-1 norm (Best Practices) voldoet. Hiervoor is gemeten met slechts één LinePro (5000 mm). Overlap tussen verschillende lichtlijnen is ook niet in de meting meegenomen in de meting.

Agrarisch

lux (volgens NEN 12464 -1)
Paardenstallen en rijbakken150Ja, tot 3 meterJa, tot 4 meterJa, tot 4 meter
Stallen voor rundvee150Ja, tot 3 meterJa, tot 4 meterJa, tot 4 meter
Stallen voor kippen60Ja, tot 4 meterJa, tot 4 meterJa, tot 4 meter
Stallen voor varkens150Ja, tot 3 meterJa, tot 4 meterJa, tot 4 meter
Stallen voor geiten200Ja, tot 2 meterJa, tot 3 meter

Ja, tot 4 meter

Bedrijfshallen/industrielux (volgens NEN 12464 -1)
Opslag- en voorraad100Ja, tot 3 meterJa, tot 4 meterJa, tot 4 meter
Gangpad150Ja, tot 3 meterJa, tot 4 meterJa, tot 4 meter
Assemblage300Upgrade adviesJa, tot 2 meterJa, tot 3 meter
Laboratorium500Upgrade adviesUpgrade adviesJa, tot 2 meter
Parkeergarageslux (volgens NEN 12464 -1)
Parkeervak75Ja, tot 4 meterJa, tot 4 meterJa, tot 4 meter
Rijstrook75Ja, tot 4 meterJa, tot 4 meterJa, tot 4 meter
Lift/trappenhuis100Ja, tot 3 meterJa, tot 4 meterJa, tot 4 meter
Kassa/balie/betaalautomaat300Upgrade adviesJa, tot 2 meterJa, tot 3 meter
Bouwlux (volgens NEN 12464 -1)
Oriëntatieverlichting100Ja, tot 3 meterJa, tot 4 meterJa, tot 4 meter
Assemblage300Upgrade adviesJa, tot 2 meterJa, tot 3 meter

Super snelle

beugel montage

De LED LinePro wordt standaard geleverd met POLfix+ 19 mm beugels. De beugels zijn onderling te koppelen, zodat een Single LinePro kan worden opgewaardeerd tot Double of Triple LinePro voor nog meer lichtopbrengst. Zelfs bij een Triple LinePro blijft installatie een fluitje van een cent.

Installatie

Schroef de beugels aan het plafond. Klik de Protector, met daarin de LED Strip, in de beugel en steek de stekker in het stopcontact. Klaar!

 

Perfect op hoogte

kabel montage

Soms is verlichting in de nok van het pand niet noodzakelijk. In dat geval kan de LED LinePro een uitkomst bieden. Door de LED LinePro op exact de juidge hoogte te hangen, door middel van de kabel montage, is het lichtverlies nihil. Dit betekent lagere investeringen en lagere energiekosten!

Installatie

Voer de kabel door het rond gedeelte van de Protector. Bevestig het anker aan de muur en het oogmoer aan de andere kant. Voer de kabel door het oogmoer en span het geheel op met de Gaffel-Gaffel spanner. Deze wordt gemonteerd met behulp van de meegeleverde draadklemmen.

Eventueel kunnen verticale kabels worden gebruikt voor extra stevigheid. Let op: de muurbevestiging kan niet worden meegeleverd aangezien dit niet universeel is.

Voorbeeld project

Machinekamers van groot recyclebedrijf.

We hebben onder andere in onze machinekamer de TL verlichting verduurzaamd naar LED lijnverlichting van Run plastics. We besparen hierdoor ruim 50% op de energielasten, Een mooi duurzaam alternatief op TL. Bovendien was de montage snel gebeurd en zeer solide. Mede dankzij de lage prijs, is de terugverdientijd minder dan 2 jaar!”

Bart de Wijs, directeur Poredo B.V.

FAQ

Waarom is dit product uniek?
Dit product is in intensieve co-creatie ontwikkeld, waardoor de concrete behoeften uit de markt vertaald zijn naar functionele eigenschappen in dit product. Zoals bijvoorbeeld het installatiegemak, de lage meterprijs (rendabele businesscase) en de duurzame LED Strip.

Door het slimme ontwerp van de LED Protector, is hierop volledig, Europees modelrecht verkregen (No 005295599-0001). Dit wil zeggen dat Run Plastics de enige partij in Europa is die het product mag produceren, distribueren, verkopen en verhandelen volgens de Europese wetgeving.

 

Voor welke markten is dit product geschikt?
Door de slagvastheid en chemische resistentie tegen o.a. ammoniak, kan het product in vele gebieden worden toegepast. Bijvoorbeeld in de industrie, de bouwbranche (zowel tijdelijk als permanente), agrarische sector en in de tuinbouw.
Wat zijn de voordelen voor groothandel?
Natuurlijk dient dit innovatieve product ook voor de groothandel toepasbaar te zijn. Om deze reden is het product als volgt samengesteld:

  • Volledig pakketten van 5, 10, 25 en 50 meter. De pakketten zijn direct klaar voor gebruik.
  • Kabelmontage apart verpakt en optioneel verkrijgbaar.
  • Zeer onderscheidend niche-product, geschikt voor langere lengtes tot 100 meter en robuustere omgevingen.

 

 

 

Wat zijn de voordelen voor installateur?
Ook aan de installateur is gedacht met de ontwikkeling van dit product. Met dit product kan de installateur:

  • Tegen zeer aantrekkelijk tarief installeren (veel resultaat/weinig tijd)
  • Professionele kwaliteit afleveren
  • Eenvoudig onderhoud plegen als de Protector vies is.

 

 

 

Wat zijn de voordelen voor eindgebruiker?
Het product kent vele voordelen, maar de belangrijkste zijn:

  • Zeer eenvoudige/snelle installatie
  • Betaalbare, complete oplossing
  • Geschikt voor robuuster gebruik
  • Protector bij onderhoud snel te vervangen.

 

Gratis sample ontvangen?

2 + 5 =

Contact information

+31(0)85 10 54 000

Locatie

Bosmanskamp 22

4191 MV, Geldermalsen

The Netherlands

 

Email

info@runplastics.eu

Open Hours

Mon: 7 am - 5pm
Tue: 7 am - 5pm
Wed: 7 am - 5pm
Thur: 7 am - 5pm
Fri: 7 am - 5pm
Sat: Closed
Sun: Closed

Send a message

3 + 15 =

preloader